26.5 C
Lendava
sobota, 13. aprila 2024
DomovV razmislekLendavčani, kje so naše meje?

Lendavčani, kje so naše meje?

   Marino Totić poskušali s fizično silo odstraniti z njenega delovnega mesta!

Dne 14. marca so zakonito zastopnico TZLV Marino Totić, ob prisotnosti dveh uslužbencev Občine Lendava in člana Izvršnega odbora ter s pomočjo Občinskega redarja, s fizično silo poskušali odstraniti z njenega delovnega mesta. Posredovala je Policija, ki je vsem pojasnila, da ima Marina Totić vso pravico biti tam.

Kljub temu Občinski uslužbenec ni želel izročiti ključev Marini Totić, zato je Totičeva  zamenjala ključavnice saj se zaposleni zaradi zaklenjenih pisarn že od nedelje niso mogli registrirat ob prihodu in odhodu na delo.

Ga. Totić je predvčeraj prejela še pošto od UE MS kjer je Občinski uslužbenc poskušal urediti spremembo v Ajpesu, ker jim v UE Lendava to ni uspelo.
Računovodstvo že od ponedeljka ne želi obračunati plače zaposlenim zato bo Marina Totić  15.3. zaposlenim izplačala pavšal, dokler se ne najde drugačna rešitev.
Naj omenimo še, da Nadzorni svet TZLV v ponedeljek 11.3. ni mogel izvesti pregleda poslovanja za 2023, saj so v prostorih TZLV na Kranjčevi ulici prav tako bile zamenjane ključavnice. Izvedelo se je tudi, da je Metka Gerencser Szabó sklicala volilno skupščino za 20.3., ki pa bo s sklepom Izvršnega sveta zaprta za javnost, čeprav o tem Izvršni svet po statutu ne odloča. Po zadnjih informacijah je na TZLV danes zjutraj bil izveden finančni inšpekcijski nadzor.

V luči izredno zaskrbljujočih samovoljnih potez in milo rečeno ravnanja in vedenja vpletenih na občinski upravi in župana Janeza Magyarja se zdi, da bo potrebno poklicati višje inštance in ukrepati, kajti nihče v tej državi si ne sme dovoliti tovrstnih ravnanj, ne da bi za to odgovarjal.
To, kar se dogaja, moralno zavržno in ljudje, ki to počnejo, nimajo kaj iskati v javnih službah.
V drugih občinah bi v luči takšnih dogodkov odstopil župan in vsi vpleteni, pri nas pa bodo lokalni mediji poročali o tem, da ni tu nič za videt.
In meni bodo spet, kot vedno, grozili, ker sem si drznil napisati resnico. Vsako besedo lahko podprem z dokazi.
Če bi bila to normalna občina, bi občani sami zahtevali odstop župana in odpovedi vseh, ki si tako brezskrbno upajo kršiti vse mogoče zakone.
Smo v Lendavi.
Dragi občani, na potezi ste vi.
Komaj čakam dežurne zagovornike.

 

Most Popular

Recent Comments