27 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovŠportZlato iz Nemčije za našo Tijo

Zlato iz Nemčije za našo Tijo

Pretekli konec tedna je v Nemčiji, natančneje v Friedrichshafnu, potekalo tekmovanje z zelo dolgo tradicijo. Na že 55. Int. Bodensee-Jugendturnier 2022 je v starostni kategoriji do 15 let nastopila tudi Tija Horvat, ki je domov prinesla zlato medaljo.

Tija je nastopila v igri posamezno in igri dekliških in mešanih dvojic. Med posameznicami je najprej nastopila v skupini, kjer je prepričljivo zasedla prvo mesto in se uvrstila v glavni del tekmovanja. Tam je naletela na Sanno Germann (Švica), kasnejšo zmagovalko turnirja, ki je bila od nje boljša z 21-17 in 21-9.

V igri dekliških dvojic je nastopila skupaj z Nino Gleich (Slovenija, BK Branik). Dekleti sta bili v skupinskem delu prvi in sta se tako uvrstili v glavni del tekmovanja. To je pomenilo uvrstitev med najboljših osem, kjer pa sta tekmovanje tudi zaključili. Od njiju je bila boljša nemška dvojica Hemmann/Zirnwald (22-20 in 21-7).

Največji uspeh pa je Tija dosegla v igri mešanih dvojic. Njen partner je bil Maks-Ian Mattias (Slovenija, BK BIT). Do finala nista imela večjih težav – premagala sta en švicarski, en nemški in en nemško-avstrijski par. Na prvi večji odpor sta naletela v polfinalu, proti švicarski navezi Dell´Antone/Dübendorfer. Prvi niz je bil tesen, končal se je s 25-23 za Tijo in Maksa, v drugem pa sta bila prepričljivejša, kar ju je popeljalo v finale. V finalu sta igrala proti švicarsko-slovenski navezi Germann/Novak Lešnik. Na tej tekmi sta bila prepričljiva od začetka do konca (21-11 in 21-16) ter tako postala zmagovalca 55. turnirja v mešanih dvojicah na velikem mednarodnem tekmovanju.

Most Popular

Recent Comments