10.5 C
Lendava
torek, 27. februarja 2024
DomovŠportSrebrna žogica Lendave 2021

Srebrna žogica Lendave 2021

16. Srebrna žogica Lendave je za nami. 53 tekmovalcev iz slovenskih klubov se je pomerilo v štirih starostnih kategorijah in dobili smo osem zmagovalcev.

Naši mladi tekmovalci so domov odnesli kar 11 medalj, od tega 4 zlate.

V kategoriji do 11 let je na tretjem mestu končal Sven Pahor, na 6. pa Tian Somi. Za Tiana je bilo to prvo badmintonsko tekmovanje, zato mu gre še posebej čestitati za napeto tekmo proti Tinu Prasnicu. Odigrala sta tri nize in tretjega odigrala na podaljške (26-28). Na prvo mesto se je zavihtel Maks Trampuž (BK Konex), na drugem mestu pa je zaključil Bor Zaletel (BK Bit).

Pri dekletih je brez večjih težav zmagala Naja Horvat, ki je ugnala vse nasprotnice. 3. mesto sta si razdelili Mia Oletič in Neža Žitek. Srebro je pripadlo Iihani Mustafić (BK Karizma)

Naja se je pomerila tudi v starostni kategoriji do 13 let. V polfinalu je bila od nje boljša Maja Mavec (BK Konex). Po slabše odigranem prvem nizu se je Naja zbrala in drugega odigrala bistveno bolje, kar se je odrazilo tudi na rezultatu, a žal je starejša in večja Ljubljančanka danes predstavljala pretrd oreh. V finalu se je Maja pomerila z Arijaldo Mustafić (BK Karizma), ki je bila boljša z rezultatom 21-16 in 21-5. Tretje mesto pa si je Naja razdelila s Saro Večko (BK Karizma).

Pri fantih do 13 let je si je bronasto medaljo priboril Črt Soldat. Črt se je prebil iz skupinskega dela v glavni del, kjer je nato v boju za finale moral priznati premoč Janu Vrancetu iz ŠD Sele-Vrhe. Jan se je v finalu pomeril proti Dinu Mašiću iz Medvod. Fanta sta odigrala zelo napet finale, ki se je končal po treh nizih. Prvega je dobil Vrance, nato pa je pobudo prevzel Mašić in postal zmagovalec do 13 let. Črt si je tretje mesto razdelil z Maksom Trampužem.

Do 15 let je bil najboljši Maks Mattias (BK Bit). Tudi do 15 let smo videli napet finale. V prvem nizu sta fanta odigrala podaljšek, ki je pripadel Maticu Jaklinu (BK Konex), nato pa sta preostala dva niza pripadla Mattiasu. Bron sta si razdelila Anže Novak Lešnik (ŠD Sele-Vrhe) in pa Nejc Kmetič (BK Konex).

Do 17 let je naš klub pri fantih zastopal Žiga Doler, ki je postal zmagovalec turnirja. Boljši je bil od Matevža Štifterja (ŠD Sele-Vrhe) in Gašperja Bastiča (BK Branik).

Iva Koša je postala zlata tako v starostni kategoriji do 15 kot tudi do 17 let. Na podelitvi do 15 let sta se ji na stopničkah pridružili še Hana Oletič in Kaja Litrop, ki sta si razdelili tretje mesto. Srebrno medaljo je domov odnesla Izabela Lever (ŠD Sele-Vrhe).

Tekmovanje je zaradi ukrepov in omejitev potekalo v bolj okrnjeni izvedbi v primerjavi s preteklimi leti, a kljub temu smo na igriščih slišali bojne krike, si ogledali veliko napetih tekem in videli pristno veselje na obrazih zmagovalcev.

Čestitke vsem dobitnikom medalj!

Vse rezultate najdete na tej povezavi.

Most Popular

Recent Comments