11.2 C
Lendava
sobota, 25. marca 2023
Domov Šport Nove izkušnje za naše badmintoniste v Plznu

Nove izkušnje za naše badmintoniste v Plznu

Tekmovalci BK Mladost iz Lendave so pretekli vikend uspešno nastopili na ekipnem turnirju na Češkem, natančneje v Plznu.

Naveza z mestom in šolo v Plznu je močna in traja že mnogo let, in tako se tudi člani BK Mladost leto za letom vračajo na zdaj že tradicionalni turnir.

Nastopali so v starostnih kategorijah do 15 in 19 let ter med člani. Do 15 let so eno izmed ekip sestavljali Naja Horvat, Črt Soldat, Sven Pahor in še Čehinja Lucia. Pet ekip se je med sabo pomerilo za mesto najboljše. Ekipa naših tekmovalcev se je uvrstila na drugo mesto.

Do 19 let sta za Lendavčane nastopili Timotej in Tatjana. Njuno ekipo je dopolnil še igralec iz Češke, Marek. Tudi v tej kategoriji je nastopilo pet ekip in vsaka se je pomerila z vsako. Nastopile so še tri češke in ena ukrajinska ekipa. Tatjana in Timotej sta s svojo ekipo končala na 5. mestu.

V članski ekipi je prav tako tekmovalo pet ekip. Bojan Sekereš in Luka Petrič ter domačinka Sonia so sestavljali eno bolj slovensko ekipo, drugo pa Nejc Šendlinger in Anel Hac Györköš ter domačinka Katka. Bojan in Luka se zavihtela na najvišjo stopničko, Nejc in Anel pa na tretje mesto. Nastopile so še tri češke ekipe.

Sven Pahor pa je postal tudi igralec turnirja, saj je zmagal vse tekme!

Trener Luka Petrič pravi, da je bilo na turnirju zelo dobro. Všeč mu je bilo sproščeno vzdušje in gostoljubje Čehov. Čez dan so imeli na voljo jabolka, banane, vodo, zvečer pa so zanje pripravili bife. Otroci so pridobili tudi nove izkušnje – zelo zanimiva je bila vožnja s tramvajem, bilo pa je tudi veliko smeha in zabave.

 

KOMENTIRAJ

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Most Popular

Recent Comments