25.2 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovŠportMiha Horvat postal državni ligaški prvak

Miha Horvat postal državni ligaški prvak

Dolgoletni član BK Mladost, Miha Horvat, je pretekli konec tedna bil del zmagovalne ekipe BSC 70 Linz, ki je osvojila naslov ligaškega prvaka v 1. avstrijski ligi. Miha je del ekipe že 16 let in vesel je, da je v dolgi ligaški karieri lahko dvignil tudi pokal za zmagovalce.

Miha je v preteklosti večinoma nastopal v vlogi igralca – moške dvojice in mešane dvojice sta kategoriji, v kateri je priigral največ točk za avstrijsko ekipo. V zmagovalni sezoni je nekaj prispeval kot igralec, več pa kot svetovalec in trener. Pravi, da je zelo ponosen na ekipo.

Ta zmaga je še posebej sladka, saj je ekipa Linza v finale ni prišla kot favorit za zmago – to je bila ekipa Pressbauma. A že na prvi tekmi dvoboja je Linz presenetil in ekipo ugnal z 5:3. Na drugi tekmi je šlo malce težje. Rezultat po osmih odigranih tekmah je bil 4:4, zato je bilo odigrati potrebno t. i. zlati niz – na tej tekmi je to bila igra mešanih dvojic. Zlato sta ekipi zagotovila Petra Polanc in Miha Ivanič, ko sta premagala Emily Wu in Adija Pratamo. BSC 70 Linz je tako po 29. letih ponovno postal državni prvak.

Na naslednjih povezavah najdete še več informacij o ligi – spletna stran BSC 70 Linzspletna stran Avstrijske badmintonske zveze in ORF.

Čestitke Mihi in preostali ekipi!

Most Popular

Recent Comments