10.5 C
Lendava
torek, 27. februarja 2024
DomovŠportLendavski badmintonisti ponovno nizajo uspehe

Lendavski badmintonisti ponovno nizajo uspehe

Osvojene kolajne na devetem LI-NING Zagreb Youth Open 2022

V Zagrebu je potekalo zdaj že tradicionalno mednarodno tekmovanje LI-NING Zagreb Youth Open 2022, ki so se ga udeležili Naja Horvat, Sven Pahor in Črt Soldat. Zastopali so nas v treh starostnih skupinah, in sicer do 11, 13 in 15 let.

V starostni kategoriji do 11 let je tekmoval Sven Pahor, ki mu je uspelo osvojiti bronasto kolajno med posamezniki. V skupini A se je zavihtel na prvo mesto, kar ga je popeljalo v glavni del tekmovanja. Tam je bil v četrtfinalu z rezultatom 21-14 in 21-10 boljši od srbskega soimenjaka Svena Mlinarića. Vstop v finale mu je preprečil Madžar Marton Szabolcs (21-9, 21-11).
Sven pa je nastopil tudi v fantovskih dvojicah. Njegov partner je bil Jan Hotko (Slovenija). Fanta sta bila boljša od vseh nasprotnikov, razen madžarske naveze Szabolcs/Bernath. Madžara sta prepričljivo premagala vse nasprotnike ter si priigrala zlato, Sven in Jan pa sta se zavihtela na drugo mesto.

V starostni kategoriji do 13 let nas je zastopala Naja Horvat, ki je tekmovala v igri posamezno. V skupinskem delu je premagala vse nasprotnice in zaključila na prvem mestu, kar ji je omogočilo nadaljevanje v glavnem delu tekmovanja. Največ preglavic ji je povzročila Madžarka Hedi Lujber, proti kateri je prvi niz po podaljških izgubila. Nato pa je Naja v drugem in tretjem nizu dvignila nivo igre in si zagotovila zmago na tej tekmi. V glavnem delu tekmovanja je na nepremagljivo oviro naletela v polfinalu. Oviro je predstavljala ukrajinska predstavnica Varvara Poperezhai, ki je kasneje postala zmagovalka turnirja. Ukrajinka je bila prepričljivejša z rezultatom 21-14 in 21-6 in Naja je tekmovanje zaključila na tretjem mestu.

V starostni kategoriji do 15 let pa je bil naš predstavnik Črt Soldat. Črt je tekmoval v igri posamezno ter tudi fantovskih dvojicah. Med posamezniki je tekmovanje zaključil v skupinskem delu. Najbolj napeto tekmo je odigral proti Jakovu Peršetu (Hrvaška), a je zmaga žal odšla v roke južnega soseda (21-14, 18-21, 17-21).
Črt pa je nastopil tudi v igri dvojic. Njegov partner je bil Aleks Sedej (Slovenija). Fanta sta se odlično borila proti hrvaško-češki navezi Michl/Perše, a žal jima je v tretjem nizu zmanjkalo moči za zmago (15-21, 21-14, 15-21).

 

Evropsko prvenstvo do 15 let

Preteklo sredo se je v Španiji, natančneje na Ibizi, pričelo Evropsko prvenstvo do 15 let za posameznike in dvojice. Na otok zabave je šla tekmovat tudi naša Tija Horvat, ki je dosegla lepe rezultate.

Med posameznicami se je Tija uvrstila med najboljših 32, kar je odličen rezultat. V boju za med najboljših 16 je morala priznati premoč Ukrajinki, Raiiai Almalalhi. Slednja je bila boljša z rezultatom 22-20 in 21-11 in se nato uvrstila tudi med najboljših osem na tekmovanju.

V dekliških dvojicah je združila moči z Ljubljančanko Tinkaro Alič. Tudi v dvojicah je Tija naletela na preveliko oviro pri borbi za vstop med najboljših 16. Tinkara in Tija sta se dobro borili proti nemški navezi Bonnemann/Iffland, a žal je to bilo premalo za zmago (21-12, 21-14).

Najboljši rezultat pa je Tija skupaj z Nikito Pešehonovom dosegla v mešanih dvojicah. Z Nikito sta klonila šele v boju za 5. mesto. Tudi na tej tekmi se je Tija srečala z Almalalhijevo, ki je nastopila skupaj z Vladyslavom Kuninom. Ukrajinca sta po napetem prvem nizu (21-17) v drugem bila bolj prepričljiva (21-7) in si zagotovila mesto med najboljših osem.

Badminton BK Mladost YONEX Slovenia Junior International 2022 – Anel bronast

Na neobičajni badmintonski lokaciji v Sloveniji, natančneje na Otočcu, je potekalo mednarodno tekmovanje YONEX Slovenia Junior International 2022. Na njem sta nastopila tudi Nika Bedič in Anel Hac Györköš, ki je domov odnesel bronasto kolajno.

Nika se je pomerila v vseh treh disciplinah, najuspešnejša pa je bila med posameznicami in v dekliških dvojicah. V mešanih sta se z Janom Krumpakom pomerila s kitajsko navezo Hao/Zhi. Žal je bil azijski par premočen, od Nike in Jana sta bila boljša z 21-14 in 21-11. V dekliških dvojicah je bila Nikina partnerka Kim Matovič. Dekleti sta se v boju za polfinale pomerili s kitajskim parom Zhou/Xi. Kitajska dekleta so predstavljala preveliko oviro, tekmo sta prepričljivo dobili z 21-6 in 21-5. Nika je med najboljših osem zaključila tudi med posameznicami. Najprej je premagala Čehinjo Kulhankovo (21-15 in 21-19), nato se je srečala s svojo partnerko iz dvojic, Kim Matovič. Dekleti sta odigrali izredno napeto tekmo, ki se je v tretjem nizu zaključila šele po podaljških. Zmaga je šla v roke Nike, ki se je v četrtfinalu nato srečala s Kitajko Zhang Xin Ran. Le-ta se ni pustila zmesti in je tekmo dobila z 21-9 in 21-5.

Anel je tekmoval le v moških dvojicah. Njegov, zdaj že stalni, partner je bil Mark Koroša. Fanta sta se najprej srečala s slovenskima nasprotnikoma, Janom Krumpakom in Kevinom Linom Lenarčičem. Po napeti tekmi v dveh nizih sta slavila Mark in Anel. Zmaga je pomenila tudi osvojitev bronaste kolajne. V boju za finale sta nastopila proti kitajskima fantoma, Chenu Yiu Jiangu in Xuu Huau Yuu. Naša fanta nista imela resnejših možnosti za zmago in tako sta tekmovanje zaključila na tretjem mestu.

Most Popular

Recent Comments