0.8 C
Lendava
ponedeljek, 6. februarja 2023
Domov Lendava nekoč Speedway v Lendavi – Delovna brigada »Gorenje«

Speedway v Lendavi – Delovna brigada »Gorenje«

Speedway v Lendavi – Delovna brigada »Gorenje«

Občni zbor o ustanovitvi Speedwaya v Lendavi je bil 7. aprila 1978, ime društva je bilo “AMD GORENJE VARSTROJ”. Za predsednika je bil izvoljen takratni direktor podjetja “GORENJE VARSTROJ” g. Viktor Ketler ima največje zasluge za ustanovitev in začetke lendavskega speedwaya.

V sklopu tedanje Mladinske organizacije Zveze socialistične mladine Yugoslavije in podjetja Gorenje Varstorj je bila organizirana mladinska delovna brigada “GORENJE”, ki je štela 95 brigadirjev iz lendavske občine. To so bili večinoma šolarji, ki so ravno končali osnovnošolsko izboraževanje in so na tak način preživeli dva tedna ob prostovoljnem delu. Starši so v tistih časih radi pošiljali svoje otroke na delovne brigade po celi nekdanji skupni državi. Takrat je to veljalo za častno dejanje.

Dela so se pričela 5. maja 1978 v Petišovci. Pašnik ob gabrovem gozdu je začel n dobivati obliko novega stadiona. Brigadirji so s pomočjo prostovoljecev iz podjetja “GORENJE VARSTROJ, ti so delali ob sobotah in opravili več tisoč ur dela. Stadion je bil dokončan v treh mesecih.

Svečani mimohod brigadirjev, ki so gradili Speedway stadion v Petišovcih

KOMENTIRAJ

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Most Popular

Recent Comments