8.6 C
Lendava
torek, 27. februarja 2024
DomovLendava nekočProdajalna Tobak Lendava

Prodajalna Tobak Lendava

Usoda te zgradbe se je zapečatila nekje v začetku 90. let prejšnjega stoletja. V zlatih časih Lendavske Partizanske ulice je tukaj obratovala vsem znana prodajalna “Tobak”. Starejše generacije se je še kako dobro spomnijo. Tukaj sta zakonca Lutar delala vse do upokojitve. V tej trgovini se je dobilo vse kar si ste si zaželeli od časopisov, cigaret, sladkarij… Tukaj je bila tudi loterija. Lahko so se celo kupile petarde. Če zatisnete oči in se spomnite te zgradbe si boste v spomin priklicali gospoda Lutarja s cigaro v ustih. Marsikdo se spomni tudi kartanja v pisarni. Ja, to so bili časi…

Z odhodom Lutarjevih v pokoj se je počasi ampak sigurno zapečatila usoda te zgradbe. Ta je bila prazna in v levem delu začela zamakati. Potrebno je bilo samo zamenjati nekaj strešnikov. Ker lastnikov ni več bilo na spregled ni bilo nikogar, ki bi uredil najnujnejšo sanacijo. Tako je že namočena stena postala nevarna za mimoidoče. Odločitev takratne občinske uprave je bila, da zgradbo v celoti podrejo.

Tobak leta 1966.
Lali Lutar pred prodajano Tobak, nekje v 60. letih prejšnega stoletja. Takrat je še poslovala v objektu zraven trgovina Planika na fotografiji desno.
Lali Lutar v prodajalni Tobak nekje v 80. letih prejšnjega stoletja. V tem obdobju je bilo mogoče v Tobaku tudi popiti kavico in določene žgane pijače.

Most Popular

Recent Comments