10.5 C
Lendava
torek, 27. februarja 2024
DomovLendava nekočKolišče Bobri - neponovljive veselice v nekih "lepših" časih

Kolišče Bobri – neponovljive veselice v nekih “lepših” časih

Kolišče Bobri, gostinski lokal na kolišču, na mrtvem rokavu reke Mure pri Dolnji Bistrici je leta 1967 dala postaviti Kmetijska zadruga Črenšovci. Bobri so poslovali vse do leta 1979, ko so ga dokončno zaprli.

Gostinski objekt Bobri je v svojih dobrih desetih letih obstoja deloval odlično, saj so z nepozabnimi vikend veselicami privabljali številne obiskovalce od daleč in blizu. Govori se, da je bil tam spočet marsikateri otrok…

Vmes se je zamenjalo kar nekaj najemnikov Bobrov, nobeden se ni tožil nad obiskom. Takrat se je menda govorilo, da so eni toliko zaslužili, da jim je bilo dovolj dela. Žal pa se ni nič ni vlagalo v sam objekt in kolišče, menda se je to najbolj poznalo na lesenih nosilnih kolih, na katerih je bilo ppstavljeno gostišče. Zadnji najemnik Bobrov je bilo Gostinsko podjetje Integral Golfturist iz Lendave, ti so leta 1979 lokal tudi dokončno zaprli.

Zadnja leta so jim Bobri menda prinašali še samo izgubo, tega pa si niso smeli več privoščiti, ker so v Lendavi takrat gradili nov Hotel z bazenom – Hotel Lipa. Menda je eden od razlogov zaprtja bil tudi, da je obisk upadel, nič več ni bilo kot v starih dobrih časih. Govorilo se je tudi, da starejši gostje niso več želeli prihajati zaradi mladih razgrajačev. Le kdo bi vedel prave razloge zaprtja, dejstvo je, da je gostinski objekt na mrtvem rokavu reke Mure začel propadati in nanj danes še spominjajo tu in tam iz vode štrleči koli ter na brežini nadstrešek, kjer so nekoč igrali muzikantje in s svojimi melodijami zabavali goste. Veliko vode je preteklo že v bližnji reki Muri in prav toliko idej je bilo na temo novih Bobrov, a žal brez rezultatov, ostali so le spomini na neke boljše in lepše čase, ki se ne vrnejo nikoli več.

Kakšni spomini vas vežejo na Bobre, spoštovani bralci? Opišite jih v komentarjih, vprašajte starše, stare starše, delite spomine z nami.

Most Popular

Recent Comments