25.2 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovLendava danesVelika zaušnica izvršnemu odboru Turistične zveze Lendava vabi

Velika zaušnica izvršnemu odboru Turistične zveze Lendava vabi

Kot so poročali malodane vsi lokalni mediji, kakor tudi naš portal, so Marini Totić bila decembra 2023 na drugi izredni skupščini Turistične zveze Lendava vabi nezakonito odvzeta pooblastila predsednice oziroma zakonite zastopnice.

Marina Totić je od četrtka, 7. marca, vnovič vpisana v poslovni register kot odgovorna oseba. Čemu je botrovala ta odločitev?

Ministrstvo za notranje zadeve je na podlagi pritožbe Marine Totić odločilo, da se odločba Upravne enote Lendava, ki jo je ta izdala letos, 8. januarja in na podlagi katere je bila v poslovni register vpisana Metka Sabo Gerenčer kot zakonita zastopnica TZLV, v celoti odpravi. Ministrstvo je v nadaljevanju svoje odločitve obrazložilo, da iz statuta zveze ni razvidno, ali je poleg razrešitve predsednika Zveze možen še kakšen drug način prenehanja pooblastil. Prav tako nekaterih določil ni mogoče razumeti tako, da se namesto predsednika TZLV kot zastopnika zveze vpiše koga drugega, kot so to v odgovoru na pritožbo omenjali člani izvršnega odbora TZLV (IO), temveč le na način, da se poleg predsednika zveze v register društev kot drugega zastopnika vpiše na primer podpredsednika zveze.

Kot smo še izvedeli, je zakonita predsednica Turistične zveze Lendava Vabi podpredsednico TZLV Metko Sabo Gerenčer pozvala k odstopu, prav tako ostale člane in sicer: Dušana Zvera, Andreja Matjašeca, Gezo Gömböša, saj so po besedah predsednice od 18. decembra 2023 ravnali v nasprotju z določili statuta TZLV in tako v škodo TZLV. V članku o dogajanju na TZLV smo v osrednjem pomurskem mediju lahko prebrali, da po mnenju predsednice politično delovanje, diskreditacije, združevanje z namenom obračunavanja s posamezniki, ne sodijo v zvezo in krnijo njen ugled.
Medtem pa je nekdo na sedežu TZLV na Kranjčevi ulici, kakor na Razglednem stolpu Vinarium zamenjal vse ključavnice. S temi dejanji je kršen statut TZLV, saj zakonita predsednica nima vstopa v prostore TZLV in na svoje delovno mesto.
Glede na vse videno in prebrano, bomo z zanimanjem spremljali potek zadeve, saj je več kot očitno, da pravni postulati za nekatere očitno ne obstajajo, temveč jim pomenijo vedno nove priložnosti za nova bojna polja. Potemkinova vas.

Most Popular

Recent Comments