27 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovLendava danesV čentibski dolini kot na fronti, poka le par metrov od hiš

V čentibski dolini kot na fronti, poka le par metrov od hiš

Čentibčani in vikendaši so nad odločitvijo lendavske občine, natančneje županove osebne asistence, ogorčeni. Občina Lendava je namreč nekdanje zapuščeno vojaško strelišče, ki se nahaja na koncu ulice Sv. Urbana v Čentibi, dala v uporabo domačemu strelskemu društvu.

V dolini Fodorjeve vrste in ulice Sv. Urbana je konec mirnega življenja. Marskdo si je ravno zaradi mira v teh gričevnatih delih naše občine uredil počitniško, kakor tudi stalno bivališče. Odkar sem prihajajo strelci, ki streljajo tudi z malokalibrskim orožjem, je to početje zelo moteče, ne samo za človeka, ampak tudi za domače živali, saj pok orožja v dolini, hrup še bolj poudari, ker poka ob streljanju ne moremo enačiti z navadnim hrupom, gre tukaj za nepotrebno obremenjevanja okolice s hrupom.

Kaj pa varnost?

Toda to še ni vse, v neposredni bližini, manj kot kilometer se nahaja cesta, ki povezuje sodednjo Madžarsko in Lendavske Gorice. Cesta je priljubljena med kolesarji, sprehajalci in pohodniki, ki se radi odpravijo na ture ob gozdih poteh tik nad streliščem. Kot so že opozorili nekateri bližnji stanovalci, tudi za varnost ni ustrezno poskrbljeno. Postavlja se tudi vprašanje legalnosti uporabe strelišča, kot kaže bodo le to morali raziskati ustrezni organi.

Most Popular

Recent Comments