10.5 C
Lendava
torek, 27. februarja 2024
DomovLendava danesObčina ni poravnala obveznosti do upravitelja Razglednega stolpa Vinarium, raje so predsednici...

Občina ni poravnala obveznosti do upravitelja Razglednega stolpa Vinarium, raje so predsednici TZLV Marini Totić odvzeli pooblastila

Župan Občine Lendava Janez Magyar ima odprto novo fronto. Če samo pogledamo prvo leto njegovega drugega mandata, zlahka ugotovimo, da se mu je uspelo “spreti” z Župnijo Lendava, vodstvom Vrtca Lendava, Pomursko Madžarsko narodnostno skupnostjo… pa še bi koga našli.

Tokratna “vojna” se odvija s predsednico Turistične zveze Lendava vabi, ki se je pričela, ko je le-ta zahtevala izplačilo pogodbenih obveznosti od Občine Lendava za september, oktober in november 2023, ki znašajo okrog 123.000 evrov. Poleg tega ima Občina Lendava še iz leta 2022 neporavnane obveznosti do TZLV v višini 130.000 evrov. Marina Totić je položaj predsednice TZLV zasedla, ko je dotedanji predsednik Janez Somi julija letos odstopil.

Predlog občine, da ga zamenja Marina Totić, je na skupščini predstavil Bojan Petrijan, takrat še v vlogi v. d. direktorja občinske uprave. Totićeva se je predstavila z zelo dobrim programom dela, skupščina pa ji je podelila mandat za vodenje te neprofitne in prostovoljne organizacije do sklica redne volilne skupščine prihodnje leto. TZLV ima v upravljanju dve ključni turistični točki v občini, Razgledni stolp in Zipline Vinarium, Občina Lendava pa je kot lastnica teh objektov s TZLV novo petletno najemno pogodbo za upravljanje objektov sklenila januarja lani.

Izvršni odbor Turistične zveze Lendava vabi (TZLV), (večina članov je iz Občine Lendava) je predsednici Marini Totić odvzel pooblastila. Sestanek odbora je sklicala podpredsednica Metka Sabo Gerenčer ( trenutno je predsednica TD Dolina, zaposlena pa je na Občini Lendava), sklep o odvzemu pooblastila pa so člani sprejeli ob odsotnosti Marine Totić. Izvršni odbor TZLV tako ne deluje v interesu TZLV, kajti namesto da bi pristopili k reševanju likvidnostnih težav, so raje odvzeli pristojnosti predsednici in s tem možnost, da bi se vložila izvržba nad sredstvi dolžnika, to je Občina Lendava. Kaj se dogaja?

Odločitev o razrešitvi predsednika oziroma predsednice TZLV lahko sprejme samo skupščina. Marina Totić trenutno ne daje izjav za javnost. Občina Lendava sprožila sklic seje izvršnega odbora TZLV, kjer so Marini Totić člani odvzeli pooblastila, kot razlog so navedli domnevno snemanje v prostorih občinske uprave na oddelku za finance brez vednosti zaposlenih.

Direktorica občinske uprave je pristojnim naznanila tudi sum storitve kaznivega dejanja nedovoljenega snemanja, vendar bo o tem odločalo tožilstvo in ne vpleteni. Ali se želijo zaposleni, ki sodelujejo v tej zgodbi na Občini Lendava znebiti Marine Totić in nastaviti svojega človeka? Neuradno je v Lendavi slišati marsikaj, od tega, da si je dal bivši predsednik izplačati lepo odpravnino, da je TZLV bila prisiljena plačevati račune “določenim izvajalcem” in tako naprej. Verjemite, še veliko pikantega bo prišlo na dan. Naj dodamo, da je nekdanji predsednik TZLV prejemal honorar v višini 1.200 evrov, Marini Totić pa so namenili honorar v višini 200 evrov, kar pa je zavrnila in delo opravljala prostovoljno. Nekdo je odprl Pandorino skrinjico …

Most Popular

Recent Comments