27 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovLendava danesLetos bo po bograču na Glavni ulici dišalo teden prej

Letos bo po bograču na Glavni ulici dišalo teden prej

Te dni med Lendavčani vre, kot še nikoli. Ideja o preimenovanju Glavne ulice v Lendavi ni bila dobro sprejeta. Lahko bi rekli, da je velika večina občanov ne podpira. Ampak pustimo to ljudstvu, kot se to v demokracijah pač spodobi, naj se sami odločimo, ali bomo imeli še naprej Glavno ali Galičevo ulico. V uredništvu smo preverili in po spremembi imena ulice je v roku 15 dni potrebno zamenjati vozniško dovoljenje, obvestiti delodajalca in v roku 30 dni zamenjati osebno izkaznico, v roku 8 dni pa obvestiti AJPES, če ste podjetnik.

Trenutno je hkrati vroča tema še izvedba letošnjega Bogračfesta, največjega kulinaričnega ponosa mesta pod vinogradi, glavnega mesta bograča. Leta je veljalo, da je zadnja sobota v mesecu avgustu rezervirana za kulinarični spektakel, v starem mestnem jedru, kjer številčne ekipe iz vseh bližnjih in daljnjih krajev poskušajo skuhati najboljši bograč. Toda zadnja sobota tega avgusta je namenjena lendavski trgatvi. Bogračfest bo en teden prej, natančneje na 24. avgust. Če se sprašujete zakaj je to potrebno, niste edini.

Še med turističnimi delavci vre. Jasno, da vam tega ne bodo javno priznali, saj se ve, oporekati odločitvi vladajočih ni opcija. Kvečjemu te lahko doleti kazen. Da bo na dan novega termina Bogračfesta tudi Pomurski galop je čisto vseeno, ni pomebno bi lahko rekli. Naj sosedu krava crkne, pardon, konj.To so tisti, s katerimi si nismo dobri.Tipično lendafsko, lahko z gotovostjo pritrdimo. Šušlja se, da so nam nov termin enostavno vsilili, tisi tam onkraj valovite Mure, na čigavih valovih ima dobre muzike za staro i mlado, i takve nam muzike i dopelati hočejo!

Most Popular

Recent Comments