-1 C
Lendava
petek, 21. januarja 2022
Domov Lendava danes Ali bomo morali občani plačati 100 evrov za zamenjavo vodomera pomurskega vodovoda?

Ali bomo morali občani plačati 100 evrov za zamenjavo vodomera pomurskega vodovoda?

Primite se za žepe, očitno bomo morali občani po vseh kolobocijah s Pomurskim vodovodom sistema A plačati tudi stroške zamenjave vodomerov na vodovodih, ki bi naj znašali približno 100 evrov za posamezni vodomer.

Za zamenjavo bi moral poskrbeti upravljalec sistema vodovoda, to je podjetje Eko-park Lendava, na čelu katerega je direktor Jožef Gerenčer, vidni član stranke SMC, član občinskega sveta Občine Lendava in neuradno eden glavnih županovih svetovalcev. Med občani je završalo ob informaciji, da bi naj del sredstev za zamenjavo števcev primaknili tudi porabniki, saj se z plačevanjem omrežnine naj ne bi zbralo dovolj sredstev.

Načeloma seveda strošek zamenjave ne bi smel bremeniti porabnikov, saj se v ta namen že zbirajo namenska sredstva omrežnine, ki se mesečno plačuje kot del storitev oskrbe s pitno vodo. Glede na besede direktorja Gerenčerja, pa denar iz zbranih sredstev naj ne bi bilo dovolj, saj je bilo nekaj od tega denarja že porabljenega za odpravo raznih napak ali popravil vodomernih jaškov, kot poroča časopis Vestnik.

Ali bomo torej za stvari, ki smo jih že občani plačali, morali seči v žep še enkrat ?

Naslovna fotografija je simbolična

KOMENTIRAJ

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Most Popular

Recent Comments

Pavel Lendvay on Županove skrivnosti 1 del