26.5 C
Lendava
sobota, 13. aprila 2024
DomovDogodki9. Mednarodna fotografska razstava – Pannonia Reflections

9. Mednarodna fotografska razstava – Pannonia Reflections

V petek 3.03.2023 se je v prostorih Galerije-Muzeja na lendavskem gradu odvila otvoritev 9. mednarodne fotografske razstave Pannonia Reflections. Razstavo je odprl Matej Peljhan, predsednik žirije Pannonie Reflections.

Razstava fotografij Pannonia Reflections je mednarodni projekt, ki vključuje fotografe z vsega sveta. Razstava poteka pod pokroviteljstvom in pravili Mednarodne zveze za fotografsko umetnost FIAP, Fotografske zveze Slovenije FZS in Fotografske zveze Amerike PSA. Fotografsko društvo Pannonia uspešno realizira projekt že deveto leto zapored.

Organizacija razstave je potekala v več korakih. V začetku avgusta 2022 smo objavili razpis. Razpisano je bilo pet tem, in sicer Odprta barvna, Odprta črno-bela, Ženska, Ulična fotografija in Voda.

Razpis je bil odprt do začetka decembra. Nanj se je prijavilo 340 avtorjev iz 56 držav s 5573 fotografijami. Sredi decembra se je sestala žirija, katere člani so bili ugledni in mednarodno priznani fotografi Matej Peljhan – Slovenija, Zoran Kolarić – Hrvaška in Simon Krejan – Slovenija.

Žirija je pri ocenjevanju upoštevala kreativnost, originalnost in sporočilnost, pomembna pa je bila tudi tehnična dovršenost fotografije. Med najbolje ocenjenimi je žirija v dogovoru izbrala fotografije, za katere je menila, da si zaslužijo nagrado. Tako je najbolje ocenjenih 100 fotografij, od 84 avtorjev iz 27 dežel sveta. Te fotografije si imate priložnost ogledati na 9. mednarodni fotografski razstavi Pannonia Reflections.

Najboljši avtor 9. PANNONIA REFLECTIONS 2022 je Abhishek Basak iz Indije – 17 sprejetih fotografij in 1 nagrada.

Najboljši Slovenski foto klub 9. PANNONIA REFLECTIONS 2022 je Digitalni foto klub iz Celja. 14 članov Digitalnega foto kluba je sodelovalo na letošnjem natečaju in skupno imajo 59 sprejetih fotografij in 4 nagrade.

Posebna PANNONIA REFLECTIONS 2022 nagrada za fotografijo po izboru predsednika organizacijskega odbora: Sara Goli iz Irana za fotografijo Waiting for Hope.

V zaključnem delu prireditve je FIAP pooblaščen za Slovenijo Vasja Doberlet  podelil diplome za dobitnike novih FIAP nazivov v letu 2022.

Za uspešno sodelovanje na FIAP razstavah po svetu so nove FIAP nazive prejeli:

EFIAP: Miha Kacafura, Tomi Križaj, Danilo Lesjak, Miljko Lesjak, Milan Mihalič
EFIAP/b: Nevenka Papič
EFIAP/s: Emil Božnar
EFIAP/d1: Janez Podnar, Andreja Ravnak
EFIAP/d2: Marjan Artnak, Igor Debevec, Miran Krapež

Vsi rezultati

Fotogalerija

Most Popular

Recent Comments