25.2 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovDogodkiV soboto 11. junija se bo odvil že sedmi Pohod od Hodoša...

V soboto 11. junija se bo odvil že sedmi Pohod od Hodoša do Pinc

Turistično društvo Palinka Čentiba – Turisztikai egyesűlet Pálinka Csente in Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet, organizira POHOD Hodoš-Pince prihaja 2022-,  Hodos-Pince Gyalogtúra 2022. Sporočilo pohoda, ki je nastal na pobudo zakoncev Abraham iz Hodoša, je vsako leto enak: povezanost in vztrajnost, ki združuje prebivalce lendavske in goričke pokrajine, Slovence, Madžare in ostale.

Razdalja med Hodošem in Pincami meri približno 47 km. To pot smo na pobudo zakoncev Abraham iz Hodoša prehodili že šestkrat zapored. Lanski pohod se je odvil meseca junija in sicer od Pinc do Hodoša. Letos se bomo na pot podali v soboto 11. junija, od Hodša proti Pincam.
Udeleženci iz lendavskega konca se zberemo zjutraj do 5.00 h izpred avtobusnega postajališča v Lendavi (Spar), odkoder imamo avtobusni prevoz. Avtobus pelje skozi Dobrovnik, kjer okrog 5.20h pobira pohodnike iz tistega območja. Štart pohoda je železniška postaja na Hodošu ob 6.00h
Marsikje nas bodo pozdravili ali se nam na določenih odsekih tudi še pridružili pohodniki. Med potjo so predvidene postojanke z okrepčili. Na polovici poti v Dobrovniku nas čaka kosilo. Prav tako na cilju večerja. Za vse udeležence iz dobrovniškega ter hodoškega konca je zvečer organiziran povratek iz Pinc.
Približen čas odhoda avtobusa za Hodoš je med 21.00 – 21.30.
Sporočilo pohoda je povezanost in vztrajnost prebivalcev lendavske in goričke pokrajine, Slovencev, Madžarov in ostalih prebivalcev regije. Če želite biti del tega izziva, se nam pridružite, preizkusite svoje meje, vzdržljivost ali pa se nam pridružite zgolj na delu poti. Če menite, da zmorete, potem je vaše mesto med nami! Čakamo vas, pridružite se, dokažite drugim, predvsem pa sami sebi, da zmorete. Z udeležbo na pohodu se vsak posameznik strinja, da je sam odgovoren za lastno varnost in, da bo upošteval cestno prometne predpise, ki veljajo za pešce na cestah in javnih površinah. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnekoli poškodbe ali nesreče pohodnikov, ki bi se eventualno pripetile med pohodom. Organizatorja pohoda Pince – Hodoš 2022 sta Turistično društvo Palinka iz Čentibe in Pomursko madžarsko mladinsko društvo. Pohod je brezplačen, prijave so obvezne na telefonsko številko: 040 536 673, med delovniki med 7-15h, ali e-mail: mmisz.pmmd@gmail.com
Se vidimo!

 

Tukaj si lahko ogledate kako je bilo lani na pohodu:

Odvil se je tradicionalni Pohod od Pinc do Hodoša

Most Popular

Recent Comments