26.5 C
Lendava
sobota, 13. aprila 2024
DomovDogodkiV Mestnem parku na ogled nova fotografska razstava

V Mestnem parku na ogled nova fotografska razstava

V lendavskem parku Roža se je v soboto, 16. marca 2024 odvila otvoritev fotografske razstave članov Foto-video kluba Lendava. FVK Lendava s takimi razstavami fotografsko izražanje članov še bolj približajo širšemu krogu občinstva. Naj bodo to obiskovalci parka ali otroci, ki se igrajo na bližnjem otroškem igrišču.  Na ogled je postavljenih 10 fotografij avtorjev: Ladislava Hranilović, Biserka Sijarić, Kristijan Jesenović, Viktor Hranilović, Slavko Kohek.

Igor Ternar, član FVKL, je v svojem uvodnem nagovoru predstavil avtorje in njihove fotografije, ter dodal “Predstavljene fotografije so uspešno povezane v smiselno celoto. Kompleksnost te celote samo potrjuje občutljivost in pronicljivost avtorjev fotografij, ki so svoje doživete življenjske preizkušnje kot osebnosti in kot umetniki ujeli v brezčasje z pritiskom na sprožilec fotoaparat.

Peta fotografska razstave na prostem, fotografska forma viva, vabi vsakega obiskovalca parka, da za hip postane, si fotografije ogleda in ob tem razmišlja o njihovi sporočilnosti. Obenem daje razstava kulturnemu utripu Lendave dodatne razsežnosti.

Foto: lendava online &Timi Farkaš

 

Most Popular

Recent Comments