2.8 C
Lendava
petek, 1. decembra 2023
Domov Dogodki V Dolgi vasi se je odvil že šesti Pomurski galop

V Dolgi vasi se je odvil že šesti Pomurski galop

Preteklo soboto se je v Dolgi vasi že šestič zapored odvilo lendavsko predtekmovanje nacionalnega galopa v Budimpešti, Pomurski galop. Prireditev so v skupni organizaciji izvedli: Društvo ljubiteljev konjev, Pomurska Madžarska narodnostna skupnost in Zavod za kulturo Madžarske narodnosti. Pomurski galop ni le športna, temveč tudi kulturna in gastronomska predstavitev Pomurja.

Prireditev so odprli s svečanim mimohodom nastopajočih. Nato so sledile kvalifikacije za finalno dirko. Obiskovalci so lahko vmes uživali v konjeniških predstavah madžarskih Husarjev, ki so prikazovali vožnjo z dvojno vprego in razne stare konjeniške igre.

Čez cel dan so se na prireditvenem prostoru odvijale razne rokodelske delavnice za otroke, postavljeno je bilo otroško igrišče s tradicionalnimi lesenimi igrali, kotiček za mlade, vožnja s kočijo, jahanje ponijev, konjeniški husarski tabor … Obiskovalci so lahko uživali tudi v bogati gastronomski ponudbi.

Žal pa je finalna dirka za uvrstitev na Nacionalni galop v Budimpešti zaradi močnejšega naliva, ki je dobro načel progo, odpadla. Organizatorji so obljubili izvedbo odpadle finalne dirke v bližnji prohodnosti.

 

 

Most Popular

Recent Comments