25.2 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovDogodkiV Dolgi vasi se je odvil že deseti “Dan špargljev in špargljevih...

V Dolgi vasi se je odvil že deseti “Dan špargljev in špargljevih jedi”

V soboto 13. maja so pred vaškim domom v Dolgi vasi že desetič izvedli prireditev Dan špargljev in špargljevih jedi, v organizaciji Krajevne Skupnosti in Kulturno-turističnega društva Jani Feher iz Dolge vasi. Prireditev se je pričela s kulturnim in spremljajočim glasbenim programom.

V Dolgi vasi prideluje šparglje na večjih površinah že šest pridelovalcev. Dolga vas je nedvomno postal kraj z največjo pridelavo špargljev v severovzhodnem delu Slovenije. Za začetnike pridelave špargljev v Dolgi vasi velja družina Radikon, katere predniki so prišli v Prekmurje s Primorske, in s seboj prinesli tudi šparglje.

Na prizorišču je dišalo po različnih jedeh, ki so bile pripravljene iz špargljev. Sveže šparglje in jedi pripravljene iz njih, kot so špargljev langoš, pečenice s šparglji, hamburger s šparglji, Dödoli s šparglji, špargljeve njoke, palačinke iz špargljev, solato iz špargljev, šparglji oviti v slanino, Čili con carne s šparglji, Špargljeva pizza,Špargljevi trganci, Golaž s šparglji, Tortilje s špargljevim nadevov, ter špargljeve miške in princeske, so na prireditvi pripravljale družine, Radikon, Gomzi in Sarjaš. Svoj pisker pa je pristavila tudi Krajevna skupnost Dolga vas, ki je obiskovalcem skuhala špargljev Pörkölt, oziroma Golaž po naše.

V popoldansko-večernem delu prireditve je obiskovalce zabavala prekmurska glasbena skupina Blue Planet.

Več fotografij:  https://photos.app.goo.gl/xYAazXDS3hoSXho29

 

Most Popular

Recent Comments