13.9 C
Lendava
sobota, 13. aprila 2024
DomovDogodkiPretekli konec tedna je na Hotizi dogajalo

Pretekli konec tedna je na Hotizi dogajalo

Preteklo soboti je bilo na Hotizi pestro. V sklopu prireditve Hotiške ribe TO GO, so se na prireditvenem prostoru v Nogači pekle odlične murske in morske ribe, hkrati pa so se pri hotiškem brodu odvijale različne dejavnosti.

• Likovna kolonija na Hotizi
V dopoldanskem času je potekala tradicionalna likovna kolonija Življenje ob reki Muri. Pri hotiškem brodu se je zbralo 7 likovnikov iz Pomurja ter kraju Hotiza z okolico dalo barvni utrip. Organizator kolonije je bilo Turistično in kulturno društvo Hotiza ob podpori Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Lendava.

• Otroške likovne delavnice
V popoldanskem času so se pri brodu na Hotizi odvijale otroške likovne delavnice, ki jih je organiziralo kulturno društvo Hotiza. Udeležencem se je najprej predstavila Mavrična ribica s svojo zgodbo. Sledile so delavnice, kjer so si otroci lahko izdelali svoje unikatne mavrične ribice.

• Otvoritev učne poti
V večernih urah je sledila slavnostna otvoritev Učne poti ribiča Tinča. Prireditev se je pričela s kulturnim programom, na katerem so se predstavili otroci iz vasi Hotiza, pevki Larisa Sreš in Urška Kohek ter glasbenika Svit Ščančar in Karin Ščančar. Učna pot je nastala na pobudo Turističnega društva Hotiza z namenom približati obiskovalcem domačo naravno dediščino in življenje ob reki Muri, kjer lahko na učnih tablah spoznavamo živalske in rastlinske vrste, ki domujejo v nižinskem svetu mrtvic reke Mure in v sami reki Muri. Pri projektu so sodelovali Maša Živec u.d.i.a., Zavod za gozdove Slovenije, družba Slovenski državni gozdovi d.o.o., Slovensko etnomološko društvo Štefan Michieli, Zavod RS za varstvo narave, Triglav, Varis, Nograd d.o.o.
Hkrati z otvoritvijo učne poti pa je potekala otvoritev razstave Roberta Juraka z naslovom »Panonske ribe«.

• Koncert skupine Gemaj
Po otvoritvi učne poti smo bili priča prijetnim zvokom glasbene skupine Gemaj iz Makol, ki so nam pričarali prijetno vzdušje s svojimi zimzelenimi slovenskimi popevkami.

Zapisala: Irena Žižek, predsednica KD Hotiza

Most Popular

Recent Comments