10.5 C
Lendava
torek, 27. februarja 2024
DomovDogodkiPremier dr. Golob v Lendavi

Premier dr. Golob v Lendavi

Danes, v ponedeljek, 11. 12. 2023 je Lendavo obiskal predsednik vlade, dr. Robert Golob. Najprej se je mudil v družbi Lek, kjer so na slovesnosti v Trimlinih simbolično položili temeljni kamen za gradnjo centra za proizvodnjo bioloških zdravil. Lek, ki je del Sandoza, bo po besedah predsednika uprave Roberta Ljolje za gradnjo visokotehnološkega centra namenil približno štiristo milijonov dolarjev in je največja neposredna tuja naložba v državi. Predsednik vlade je dejal, da je ponosen na dejstvo, da je Slovenija očitno zanimiva za tuje vlagatelje, ker ima dobro infrastrukturo in razvojno okolje ter znanje, ki nam ga zavidajo v celi Evropi in da je položitev temeljnega kamna novo poglavje za Lek, Lendavo in Slovenijo, saj prinaša nove priložnosti zaposlovanja, privabljanja drugih, s panogo povezanih vlagateljev in možnosti razvoja regije in samega mesta, kakršnega ne pomnimo.

Predsednik vlade je obisk nato nadaljeval v hotelu Cubis, kjer je Gibanje Svoboda Lendava organiziralo krajše srečanje s predsednikom vlade ob ustanovitvi lokalnega odbora. Za predsednico lokalnega odbora Gibanje Svoboda je bila izvoljena Helena Antolin Tibaut, za podpredsednika pa Sven Sarjaš.
Zbrane so nagovorili predsednik vlade, dr. Robert Golob, Dejan Süč, poslanec stranke Gibanje Svoboda in vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda v občinskem svetu Občine Lendava ter novoizvoljena predsednica lokalnega odbora GS.

Poslanec Dejan Süč je v uvodnem nagovoru zbranim izrazil svoje veselje ob tako zgodovinskem dogodku kot je položitev temeljnega kamna za gradnjo visokotehnološkega centra družbe Lek ter na kratko povedal, kakšne priložnosti prinaša naložba v naš kraj in širše, nato pa je besedo predal novoizvoljeni predsednici, ki se je predsedniku vlade zahvalila za obisk in mu na kratko predstavila nekaj težav, s katerimi se spopadamo mesta, ki smo nekoliko dlje od prestolnice in katera področja so tista, ki najbolj potrebujejo pozornost, da bi mesto lahko sledilo potrebam družbe Lek in ustvarilo okolje, ki bi kar najboljše služilo vsem, ki se bodo zaposlovali v novih proizvodnih obratih in vsemu drugemu, kar takšna investicija nosi s seboj. Dotaknila se je stanovanjske problematike, bega možganov, negativnega prirastka in zaostanek v razvoju mesta, nato pa je besedo predala predsedniku vlade, ki je zbranim malo podrobneje orisal, kaj pomeni ena takšna investicija za razvoj mesta in regije, na priložnosti, ki jih bo kar najbolj treba izkoristiti, tako poslovne kot družbene.

Nato je zbrane pozval, da tudi sami postavijo nekaj vprašanj, kar so nekateri tudi izkoristili in se dotaknili tem, ki prebivalce najbolj zanimajo.
Zadnje vprašanje so na predlog poslanca zamenjali za kratek klepet s predsednikom vlade, ki je nazdravil vsem prisotnim, nato pa so se lahko z njim tudi fotografirali.
Predsednik vlade je svoj obisk regije nadaljeval v Radencih.

Predsednik vlade je obisk nadaljeval v hotelu Cubis, kjer je Gibanje Svoboda Lendava organiziralo krajše srečanje s predsednikom vlade ob ustanovitvi lokalnega odbora.

Most Popular

Recent Comments