13.9 C
Lendava
sobota, 13. aprila 2024
DomovDogodkiPredstavitev zbirke otroških pesmi Judite Zagorec-Csuka in razstava grafika in ilustratorja Petra...

Predstavitev zbirke otroških pesmi Judite Zagorec-Csuka in razstava grafika in ilustratorja Petra Orbana

Pretekli ponedeljek se je v predverju lendavske Gledališke in koncertne dvorane odvila predstavitev zbirke otroških pesmi Judit Zagorec-Csuka, z naslovom “ÁBÉCÉS gyermekversek 40 betűre.” S tokratno knjižno izdajo avtorica prvič želi nagovoriti tudi najmlajše. V knjigi so namreč pesmi z naslovi iz vseh črk Madžarske abecede, ki se vse nujno ne rimajo, kot je to običajno za otroške pesmi.

Ilustracije za knjigo je prispeval grafik in ilustrator Peter Orbán iz Lendave. Razstavo je odprl in predstavil likovni umetnik Sebastijan Časar. Razstavo si bo mogoče ogledati do 31. marca.

Judit Zágorec-Csuka raziskuje založniško dejavnost, publicistiko in knjižničarstvo madžarske narodne skupnosti v Sloveniji, piše strokovne članke in študije s tega področja, objavlja tudi v slovenščini. Piše pa tudi pesmi in prozna dela. Izdala je že več madžarskih in slovenskih pesniških zbirk. Za svoj prispevek k negovanju madžarskega jezika in kulture v zamejstvu je leta 2001 prejela naslov Vitezinja kulture, ki ga podeljuje Sklad za kulturo vasi s sedežem v Budimpešti. Judit Zágorec-Csuka je direktorica Knjižnice – Kulturnega centra Lendava.

 

 

Most Popular

Recent Comments