25.2 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovDogodkiPodelili so priznanja najboljšim športnikom Občine Lendava

Podelili so priznanja najboljšim športnikom Občine Lendava

V četrtek, 18. januarja, je v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi potekala prireditev Športnik leta 2023, kjer so podelili priznanja najboljšim športnikom občine Lendava v lanskem letu.

Zbrane je najprej nagovoril predsednik Športne zveze Lendava Andrej Matjašec, za njim pa sta spregovorila še župan Občine Lendava Janez Magyar in podpredsednik olimpijske zveze Slovenije Miran Kos.

Dogodek je organizirala Športna zveza Lendava, za glasbeni vložek med prireditvijo poskrbela Glasbene šole Lendava.

V nadaljevanju je sledila podelitev priznanj in nagrad za najboljše športnike, športnice in ekipe in društva v letu 2023 iz lendavske občine. Najboljši športnik minulega leta je postal Matic Ivačič – Speedway teama Lendava. Drugo mesto je pripadlo Jožefu Hozjanu – LK Lendava, ter tretje mesto pripadlo  Kristijanu Horvatu – LK Lendava.

Športnica leta je ponovno postala Nika Bedič iz Badminton kluba Mladost Lendava. Drugo mesto je pripadalo Tiji Horvat, prav tako iz Badminton kluba Mladost Lendava, tretje mesto pa je pripadlo Riji Gabor iz Judo kluba Lendava.

Najboljša ekipa je postalo člansko moštvo Nogometnega društva Nafta Lendava 1903, na drugem mestu so pristale članice Odbojkarskega kluba Lendava in na tretjem mestu članska ekipa Športnega strelskega kluba COAL Petišovci.

Športni strokovni delavec leta 2023 je postal Luka Petrič iz Badminton kluba Mladost Lendava.

Priznanje za izredne dosežke v športu je prejela Iva Koša iz Badminton kluba Ljubljana, priznanje za najboljšega rekreativca je dobil Leon Lebar iz Kolesarskega kluba Lendava, priznanje za poročanje s področja športa Franc Bobovec, priznanje za požrtvovalnost na področju športa pa fizioterapevt Nogometnega društva Nafta Lendava 1903 Mario Pal.

Nagrade za perspektivne športnike so prejeli Sven Pahor iz Badminton kluba Mladost Lendava, Jan Denko Bohar iz Kegljaškega kluba Lendava, Oto Podgorelec iz Judo kluba Lendava, Tian Kuzma iz Lokostrelskega kluba Lendava, Samo Zupančič iz Badminton kluba Mladost Lendava in Jure Kramberger iz Atletskega kluba Lendava.

Nagrade za perspektivne športnice so dobile Naja Horvat iz Badminton kluba Mladost Lendava, Greta Galamboš iz Športnega strelskega kluba COAL Petišovci, Gaja Škraban iz Judo kluba Lendava, Lara Lutar iz Odbojkarskega kluba Lendava, Zoja Makoter iz Judo kluba Lendava in Iza Soldat iz Badminton kluba Mladost Lendava.

Perspektivna ekipaleta 2023 je postala selekcija fantov U15 Nogometnega društva Nafta Lendava 1903, selekcija U13 Odbojkarskega kluba Lendava in selekcija deklet U14 Judo kluba Lendava.

Fotogalerija

 

 

 

Most Popular

Recent Comments