25.2 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovDogodkiKončane naložbe v okviru Pomurskega madžarskega vaškega programa

Končane naložbe v okviru Pomurskega madžarskega vaškega programa

Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost (PMSNS) že od leta 2020 v okviru Pomurskega madžarskega vaškega programa izvaja razvojne aktivnosti v naseljih, kjer živijo tudi prebivalci madžarske narodnosti. Posamezni prijavitelji, ki so se prijavili na razpis, so bili upravičeni do sofinanciranja manjših prenov objektov, in sicer  v višini 4.000 evrov. Program sta podprla Državni sekretariat za narodno politiko kabineta predsednika madžarske vlade in fundacija Bethlen Gabor.

V okviru programa so v  27 naseljih izvedli obnove vaških in gasilskih domov ter okolice v skupni vrednosti okoli 95 tisoč evrov. Opravljena je bila tudi obnova spomenikov, denar so namenili še za nakup opreme za igrišča. Med drugim so bila opravljena tesarska in keramičarska dela v gasilskem domu v Kotu ter kupljene gasilske klopi. V Dolgi vasi in v Mostju so postavili otroška igrala, pri zvoniku v Banuti pa vrtno mizo in klopi. V vaško-gasilskem domu v Krplivniku so obnovili tla, v Pordašincih so v vaškem domu zamenjali okna in vrata ter izvedli nekatera tesarska dela. V Čikečki vasi in v Motvarjevcih so asfaltirali dvorišča vaško-gasilskih domov.  Izvedena dela in naložbe so si 15. februarja 2022 ogledali tudi predsednik sveta PMSNS Ferenc Horváth in oba podpredsednika Zsuzsanna Bači in Dušan Orban.

Druga naselja, ki sodelujejo v programu, v katerih so bile investicije zaključene že konec leta 2020 in v prvi polovici leta 2021, so še Kapca, Gaberje, Gornji Lakoš, Dolnji Lakoš Lendava, Trimlini, Petišovci, Pince, Dolina, Čentiba, Genterovci, Lendavske Gorice, Žitkovci, Dobrovnik, Prosenjakovci, Središče, Domanjševci in Hodoš.

Foto:

Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség

Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost

Most Popular

Recent Comments