10.5 C
Lendava
torek, 27. februarja 2024
DomovDogodkiFotonatečaj Društva mladih Dobrovnik

Fotonatečaj Društva mladih Dobrovnik

Odvil se je prvi fotonatečaja Društva mladih Dobrovnik, pri katerem so sodelujoče nagovarjali, da s pomočjo svojih fotografij prikažejo, kako so doživljali tegobe in lepote leta 2020.  Na fotonatečaju je sodelovalo 8 ustvarjalcev z različnimi, a zanimivimi pristopi k tematiki.

Sodelujoči fotografi, so s svojimi deli izražali spremembe v vsakdanjem življenju, obenem pa so pokazali svoje doživljanje nove realnosti in odnos do nje. Fotografski natečaj se je zaključil 18. oktobra, na njem pa so lahko sodelovali tako profesionalni kot amaterski fotografi. Organizatorji so prejeli dela osmih fotografov. Kot je vidno na fotografijah, so sodelujoči k temi pristopili iz različnih zornih kotov.

Zmagovalno fotografijo  natečaja je posnela Maša Rubin. Svoje delo je poimenovala Dotik, predstavlja pa razdaljo med ljudmi v času epidemije, ko se ljudje niso smeli družiti, objemati in dotikati.

Drugo mestu je pripadlo Evi Somi, ki je posnela fotografijo Kontrast. Slednjega ustvarjata nežna narava, ki nemoteno poganja in raste, ter človek, ki se je znašel za grobo žično ograjo virusa.

Tretje mesto sta si razdelila Lara Horvat in Viktor Hranilovič. Prva je svoje delo poimenovala Sončne rešetke, fotografija pa prikazuje pogled na okno s spuščenimi senčili, skozi katera se prebija sončna svetloba in tako ustvarja iluzijo rešetk.

Most Popular

Recent Comments