25.2 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovDogodkiFotografska razstava na prostem Davida Verberckta

Fotografska razstava na prostem Davida Verberckta

Na gramoznem parkirišču vaškega doma v Pordašincih so ta mesec odprli razstavo na prostem z naslovom Človeški vpliv na podnebne spremembe. Tamkajšnje Kulturno turistično društvo Zvon in KS Pordašinci sta razstavo organizirala s pomočjo MNSS Občine Moravske Toplice, ki je financirala večji del projekta.

Fotografije razstavlja belgijski fotoreporter David Verberckt, kateri občasno živi v Pordašincih. Umetnik se v svojih fotografskih delih osredotoča tematiki pripovedi o družbah, ki so jo prizadeli dolgotrajni konflikti, vojne, družbene krivice, podnebne spremembe in uničevanje okolja, katerega je povzročil človek s svojimi delovanji.

David Verberckt je prepotoval večji del sveta in zbral nešteto fotografij, kjer se avtohtono prebivalstvo sooča s podnebnimi spremembami. Te spremembe povzročamo ljudje sami s posegi v našo naravno okolje, s spremembami pa se moramo spopadati. Organizatorji še upajo, da se bo sleherni obiskovalec po ogledu razstave zamislil nad temi spremembami, katere se dogajajo po svetu. Vsak izmed nas lahko vsaj kanček pripomore k blaženju teh podnebnih sprememb.

Ogled razstave je možen do 10. septembra.

Fotogalerija

 

 

 

Most Popular

Recent Comments