25.2 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovDogodkiFoto-video klub Lendava obeležil 15 let delovanja

Foto-video klub Lendava obeležil 15 let delovanja

Preteklo soboto se je v prostorih Foto-Video Kluba Lendava odvila slovesnost in razstava ob petnajsti obletnici kluba. Razstavljeni so bili plakati in fotografije, ki prikazujejo najpomebnejše trenutke kluba. Po pozdravnem nagovoru predsednika kluba Ladislava Sobočana je sledil glasbeni vložek Petra Koše na violini. V nadaljevanju je član kluba Igor Ternar orisal preteklih petnajt let kluba in med drugim dodal:

Pred 15 leti je peščica ljubiteljskih fotografov z željo ter namenom, da si medsebojno pomagajo, se podpirajo in se skupaj učijo tehnik fotografije, pričela z ustvarjanjem v tej svojevrstni umetnosti. Od tedaj dalje pa se je krog navdušencev nad to zvrstjo ustvarjanja vztrajno širil, ravno tako, kot se je širil tudi domet prepoznavnosti del članov kluba.
Skozi leta so se tako preizkusili na številnih natečajih, razstavah, izobraževanjih ter drugih projektih, kjer so bili bodisi udeleženci bodisi organizatorji, v obeh primerih pa so svoje poslanstvo opravljali z veseljem, entuziazmom in védenjem, da je svet skozi objektiv mnogokrat lepši, predvsem pa, da preprost pritisk na sprožilec fotoaparata v nepričakovanem trenutku za nekoga ustvari neprecenljiv, vse življenje trajajoč spomin, ki si ga ogleduje znova in znova.

V zaključku je sledila podelitev priznanj članom za delo v društvu. Gostje so se skupaj s člani po končanem slovesnem delu še dolgo družili ob prigrizkih in dobri kapljici.

Fotogalerija

Most Popular

Recent Comments