25.2 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovDogodkiBoris Abraham in Katica Könye sta se odpravila peš s Hodoša v...

Boris Abraham in Katica Könye sta se odpravila peš s Hodoša v Piran

Boris Abraham in Katica Könye s Hodoša sta se včeraj zjutraj v družbi prijateljev odpravila na pohod od Hodoša do Pirana. Načrtujeta, da bosta vsak dan premagala okrog 50 kilometrov in bi do 22. maja prispela do Pirana.

Boris je že dolgo razmišljal, da bi se peš podal iz domačega Hodoša v Piran. Z ženo Klaudijo sta se sama pred devetimi leti prvič odpravila na pohod od Hodoša do Pinc, ter v obratni smeri naslednje leto. Od takrat sta vsako leto v mesecu maju prepešačila okrog 48 kilometrov, koliko tudi meri na pot. Pohod od Hodša do Pinc se je odvijal vsako leto in je medtem postal tradicionalen. Letošnji se bo izvedel od Hodoša do Pinc, in sicer prvega junija.

Boris s prijatelji tudi veliko hodi v hribe, pred tremi leti je za dobrodelne namene v enem dnevu prehodil sto kilometrov, leta 2013 so skupaj s prijatelji iz Slovaškega Hodosa pripešačili do domačega Hodoša na občinski praznik.

Kot je Boris pred odhodom s Hodoša omenil, da se zaveda dejstva, da ni prvi, ki bo prehodil to pot, pred njim jih je to storilo že veliko, bo pa vsekakor prvi Hodošan, ki bo poskušal priti peš do Pirana. Na koncu je še dodal, da je psihično pripravljen, boji se le, da ga bodo preveč ovirali žulji in morebitno deževno vreme.

Prvi dan sta pohodnika v spremstvu prijateljev pripešačila do Murske Sobote, kjer so se ob daljšem počitku okrepčali. Nato sta se Boris in Katica odpravila naprej proti Krogu, kjer sta Prekmurje zapustila s pomočjo broda. Prvi dan sta zaključila v Savcih pri Svetem Tomažu. Danes pot nadaljujeta v smeri Ptuja.

Most Popular

Recent Comments