27 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovBlogV Lendavi na ogled razstava Pirhi, vino in velikonočni izdelki

V Lendavi na ogled razstava Pirhi, vino in velikonočni izdelki

Zveza kulturnih društev Lendava je v sodelovanju z društvi in pozamezniki izvedla 17. razstavo Pirhi, vino in velikonočni izdelki. Svečana otvoritev z nastopom vrtčevskih otrok je potekala pretekli petek pred vhodom v nekdanjo samopostrežno trgovino na Trgu ljudske pravice, v notranjosti katere je bila postavljena omenjena razstava. Pretekla leta je razstava sicer bila postavljena v prostorih ZKD, ampak je letos prišlo veliko več razstavljalcev, kar je botrovalo spremembi lokacije. Svoje izdelke je na ogled postavilo kar 37 razstavljalcev iz naše občine, kakor sosednjih iz Madžarske ter Hrvaške.

Zraven razstavljenih velikonočnih izdelkov, so na stenskih panojih na ogled tudi vezenine z velikonočnimi in cvetličnimi motivi ter kvačkani prtički, članic krožkov ročnih del kulturnih društev. Svoj kotiček imata tudi Vrtec Lendava in Društvo zbirateljev Pomurja. Člani Vinogradniškega društva Čentiba so pripravili kotiček s svojimi vini, katere je bilo tudi moč okusiti. Tokrat je bilo ob otvoritvi obiskovalcem na voljo tudi degustacija mesnih izdelkov dveh pridelovalcev mesnin, in sicer Somijevih in Birojev.

Razstava je na ogled še danes v nedeljo 24. marca med 10. in 18. uro ter v ponedeljek 25. marca med 9 in 17 uro. Vabljeni!

 

Most Popular

Recent Comments