25.2 C
Lendava
četrtek, 25. julija 2024
DomovBlog»Lako ćemo, brate«

»Lako ćemo, brate«

Za Lendavo je vse dobro ali zgodba o tem, da bo vrtec v Čentibi gradilo podjetje iz Srbije. Da, prav ste prebrali, iz Srbije.

»Ljubezen« poglavarja mesta pod Lendavskimi goricami s Srbijo postaja vse očitnejša. Po nemalo zabavah lendavskih kulturno-turističnih delegacij (dodajmo še sumljivega slovesa) v salaših v okolici Novega Sada pa sedaj prihaja tudi do prvega vidnejšega poslovnega sodelovanja s podjetjem iz Novega Sada.

Ni in ne more biti presenečenje, da do sodelovanja prihaja na področju gradbeništva. Splošno znano dejstvo je namreč, da je ravno gradbeništvo panoga, kjer ponikne milijone evrov in prav gotovo dejavnost najbolj podvržena korupciji. Isti korupciji, za katero je bil poglavar lendavskega mesta februarja 2022 že oglobljen s strani Komisije za preprečevanje korupcije. Ali to pomeni, da gre za potrjenega koruptivneža?

Vsega slabega vajeni Lendavčani pa so z ušesi prav gotovo zastrigli ob bombastični novici, da bo obnovo in prizidavo stare šole v Čentibi vodilo podjetje Inobačka d.o.o. s sedežem v Novem Sadu. Smotrnost izbire izvajalca, oddaljenega stotine kilometrov sicer prepuščamo lendavskim veleumom, je pa res da že bežen pregled podjetja v stricu Googlu navrže kar nekaj informacij o srbskih partnerjih župana Janeza Madžarja.

Srbski gradbinec, ki je glede na informacije s spletnih strani hišni gradbinec Srbske napredne stranke srbskega premierja Vučića, je namreč omenjen v člankih o nekakovostnih gradnjah Skupščine v Vojvodini, prevarah občanov s finančnimi malverzacijami in tako naprej. Kot rečeno, idealen partner za lendavskega šerifa.

https://www.vreme.com/kolumna/naprednjacki-gradjevinski-poduhvati-ugrozena-banovina/

https://www.danas.rs/vesti/politika/zajedno-za-novi-sad-o-cetiri-javne-garaze-da-li-je-na-pomolu-prevara-gradjana/

Dodajmo pa še malce popra v celotno zgodbo. Vsi smo slišali za zgodbo o srbskem hotelu v Lendavi v času predvolilne kampanje gospoda Madžarja. Poznamo tudi akterje, poznamo njihovo preteklost. Zato tudi naslednji korak ni bil presenečenje.

30. septembra, ko so bili »srbski partnerji« očitno že prepričani v zmago gospoda Madžarja, je bilo v Lendavskih goricah, na naslovu Lendavske Gorice 212, ustanovljeno podjetje »Archi Lend d.o.o., arhitekturno projektiranje in svetovanje«, ponovno z lastniki, blizu Vučićevi napredni stranki.

In kje točno se nahajajo Lendavske Gorice 212? Preverite sami.

Se lahko pralni stroj zažene?

»Lako ćemo, brate!«

Most Popular

Recent Comments